Con la tecnología de Blogger.
RSS

Actualització: El govern ideal de Plató i el govern actual.

Símbol del moviment tecnocràtic

Com ja sabem després d’haver estudiat a Plató durant aquest trimestre, aques filòsof tenia una idea de govern ideal molt allunyada del que tenia a la seua ciutat, inlcós del que tenim avui en dia. Com ja sabem, mai no es va poder alcançar aquest ideal de govern, però pot ser si que hi ha que fer alguns canvis ja que no ens està anant del tot be.

Els arguments que defenia Plató per a demostrar que la democracia no és el que ens porta a una societat justa i armoniosa varen ser alguns com que qualsevol ciutadà no és capaç de dur a terme funcions publiques ja que seria perillós per a l’armonia i el bon govern, per a poder dur a terme aquestes funcions s’ha déstar preparat i haver aprés el que es just realment. Es a dir, en la democracia pot gobernar qualsevol ciutadà que mitjaçant l’art de la paraula siga cpaç d’aconseguir els vots de persones que no han desenvolupat la seua part racional de l’alma i es deixen dur i permeteixen que governe aquell que els ha dit el que volien sentir, i no el que realment realitza el que ha promés.

El actual descrèdit polític que estem patint a l’actualitat es deu a que d’alguna manera estém obrint els ulls i s’estem adonant de que, com deia Plató, hem votat als que feien moltes promeses que s’acostaven al que nosaltres destijavem d’alguna maneral, però no ho están realitzant. Un exempleclar de que cal canviar moltes coses i pot ser arrimar-se al model de política plantejat per Plató és Italia. Italia, després de la dimissió del seu president de govern, ha impossat un govern detrancisió format per especialistes per a cada apartat. 

Aquest tipus de govern s’anomena Tecnocràtic, el qual séncarrega de que cada membre del govern estiga totalment especialitzar per al seu càrrec i afirma que la racionalitat i la veritat están indissolublement unides dins de la seua mentalitat.
En conclusió, s’assembla molt al govern ideal de Pató, encara que aquest segon utilitza un filtre major i seria més difícil poder accedir al govern, a mes que es decideix desde que son xicotets. Finalment, cal tindre en conter que el govern ideal del filósof es una utopía i ni es va donar ni es va a poder donar mai.

Iris Ferrer

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comentarios:

Ana Estela i Gallach dijo...

Aquesta actualització no s'ajusta al que se vos ha indicat. Mira al bloc, entrada 5 de desembre.

Ana Estela i Gallach dijo...

Jo centraria més a la comparació entre tecnocràcia i meritocràcia platònica. Establiria més semblances i diferències partint d'una exposició del model del savi governant de Plató.

Pensa que el savi no és un especialista i sigues molt més cuidadosa amb el llenguatge.

Revisa Isis d'acord a aquestes orientacions. Sintetitza molt més la primera part i desenvolupa la segona.

Ana Estela i Gallach dijo...

Perdó, Iris. Ho sent però és que tinc també una Isis. Ho sent, ho sent.

Ana Estela i Gallach dijo...

Ja està avaluat. No trobe canvis.

Publicar un comentario